Ahoj Pavle + případně ostatní,
mám dotaz. Vloni, touto dobou mě začala bolet kolena a tak jsem si koupil ALAVIS (ten pro zvířata). Po využítí mě kolena přestala bolet. Jenže letos v lednu se bolest opět ozvala - tak jsem si koupil zase ALAVIS. Na rozdíl od minulého využití se bolest sice zmírnila, ale neustoupila úplně. Sice se s tím dá trochu běhat, ale štve mě to. Byl jsem i u doktora, ale ten naordinoval jen klid. Ten jsem dodržoval, ale jakmile začnu běhat, tak po čase je bolest zpět. Čím by to mohlo být ?? Budu vděčný za jakoukoliv radu.
Zdar Dane,
takto na dálku něco diagnostikovat není nejideálnější. Jednoznačně doporučuji opětovnou návštěvu ortopeda a nebo fyzioterapeuta, ale opravdového odborníka. Naordinovaný klid je dobrý, ale jak je vidět, tak v tvém případě to je málo. Co se týče ALAVISU a podobných doplňků, tak v některých případech jsou přínosem v léčbě, ale někdy ne - spíš problém oddálí. Třeba toto může být ten případ. Pokud máš třeba kolena "vyosená", tzn. nejsou v té správné pozici, tak tlak, který v nich působí při běhu se nerozprostírá v rámci celého kloubu, ale působí jen v jednohom místě, které je enormě přetěžováno. ALAVIS nebo podobné preparáty bolest na chvíli oddálí, ale neřeší příčinu (v tomto případě), a po čase je bolest zpět . Takže, jak jsem psal výše, doporučuji návštěvu odborníka, a pokud je toto zmiňovaný případ, tak zařadit cviky pro spravení pozice kloubů!! Neboj, cviky existují a fungují!!
Pozn. dej vědět, jak v léčbě pokračuješ.
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.